Europaparlamentsvalet angår alla som är med i facket

Det är fullt upp och väldigt många kampanjaktiviteter just nu, varva det med en hel del möten och valupptakter också så har du en riktigt härlig valrörelse. Jag ska hålla mig kort även idag men tänkte tippsa om insändarsidan i dagens Södertäljeposten där jag och Christina Labus skriver om europaparlamentsvalet;


"Vid senaste Europaparlamentsvalet var valdeltagandet oroande lågt och särskilt lyste LO-medlemmar med sin frånvaro när valdeltagandet summerades. Detta har framförallt tolkats som att det bland medlemmarna funnits ett brett missnöje med den politik som EU har representerat, i takt med detta har således intresset för parlamentets politik fallit undan. Denna trend måste vändas!

     Missnöjet med den högerpolitik som drivits i parlamentet borde egentligen vara den tändgnista som behövs för att få LO:s medlemmar att gå man ur huse för att föra fram sitt missnöje när valdagen kommer. För att få till en förändring i den europeiska maktbalansen måste vi mobilisera alla löntagare på våra arbetsplatser inför Europaparlamentsvalet. Samtliga är betydelsefulla i vår fackliga strävan efter ett solidariskt Europa.

     Därför är vi i behov av att alla fackligt förtroendevalda tar sitt ansvar i stundande valrörelse. Du som är förtroendevald behöver föra upp den facklig-politiska frågan på dagordningen och ta diskussionen i fikarummet, inte enda arbetstagare på någon organiserad arbetsplats ska ha undgått informationen om att den svenska modellen är hotad, ingen ska behöva tveka på det faktum att det finns en annan väg för Europa att gå än den som högern har pekat ut, där marknaden kommer före människan, och ingen arbetare i Sverige ska tro att en nerlagd samt tystnad röst är något som det europeiska etablissemanget lyssnar på.

     Du som fackligt förtroendevald behövs för att förändringen ska gå att genomföra. Om du känner dig osäker på om du själv är tillräckligt insatt i europapolitiken, prata med din fackliga ledare eller bjud in någon annan till din arbetsplats. Det viktigaste är att vi väcker diskussionen och påminner alla om att rösta den 7 juni. Alla kan bidra i valrörelsen och kämpa för ett fackföreningsvänligt Europa där löntagarnas villkor kommer före marknaden.


Christina Labus

Facklig ledare


Alexander Lindholm

Facklig-politisk samordnare


Kommentarer
Postat av: Oscar

Strävandet efter jämlikhet innebär en kostnad av effektivitet förutsatt att vi har ett samhälle med nyttomaximerande, rationella individer. Vilket samhälle föredrar vi - ett samhälle med irrationella individer eller rationella individer? ^^

2009-05-14 @ 22:53:32
URL: http://rationalism.blogg.se/
Postat av: Fredrika

NYTT BLOGGNAMN HAR JAG!FreddaPedda.blogspot.comTrevlig kväll :)

2009-05-19 @ 19:45:16
URL: http://freddapedda.blogspot.com/
Postat av: Acke

Kul att du hittat hit Oscar, synd bara att du inte har förstått att det inte finns något samband mellan orättvisor och effektivitet. I Sverige har vi historiskt sett haft den högsta tillväxten under de perioder som vi samtidigt har haft det högsta skattetrycket. Då anser jag det enbart rattionellt att förespråka en utjämnande politik som syftar till att skapa jämlikhet! Som den akademiker du har gått och blivit tycker jag att du ska läsa Daniel Ankarloo, fil dr i ekonomisk historia.

2009-05-20 @ 12:35:14
URL: http://ackeibutiken.blogg.se/
Postat av: Oscar

Njae, skattetrycket i Sverige accelererade under 70-talet vilket var den period som vi hade minst ekonomisk tillväxt, samtidigt som strukturella budgetunderskott accelererade vilket vi får betala av än idag. Vi kan med andra ord konstatera att detta kan betraktas som en tillväxt baserad på lånade pengar.Sedan kommer vi ju alltid till definitionsproblemet av "orättvisa" vilket är en j*kligt omfattande diskussion där vi blandar in moralfilosofi, hehe.Tack för boktipset! Du får även ett av mig - Friedrich von Hayek (legend inom nationalekonomi och Nobel-pristagare): "Law, Legislation and Liberty - A new statement of the Liberal Principles of Justice and Political Economy".Du fick väl min inbjudan till examensfest via Jill hoppas jag? Jag har beställt mängder med öl och vin så jag hoppas att du kommer! :D

2009-05-20 @ 14:11:25
URL: http://rationalism.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0