Ilijas vårdforum

Vet fortfarande inte varför men av någon anledning klickade jag mig in på Ilja Batjans nya vårdforum och möttes direkt av följande statement:

"Debatten om svensk sjukvård har länge rört sig i samma banor – ska den produceras offentligt eller privat? Detta trots att det idag är få på den politiska högerkanten som vill avskaffa den offentliga finansieringen – principen om att vi tillsammans betalar vården över skattesedeln. Och detta trots att bara några få på den politiska vänsterkanten menar att den privata vården bör avskaffas."

Efter att ha läst hyllmeter om de retoriska knep som Thatcher, Car Bildt och Fredrik Reinfeldt använt sig av för att motivera sin politik som den naturliga kände mig nödgad att kontra med:

Hur kan du påstå att att det bara är några få på högerkanten som vill att vården inte ska finansieras via skattesedeln? Vi har uppenbart inte levt i samma land de senaste fyra åren, högerregeringen har inte bara öppnat upp för privata försäkringar vilka i sin tur ger arbetarklassen längre vårdköer och sämre vård än medel- och överklassen, de har även via samma reform undergrävt viljan att betala skatt i dessa grupper för att på sikt kunna helt rasera den gemensamma välfärden.

Att du dessutom säger att det bara är några få på vänsterkanten som ifrågasätter privatdrift är inget annat än ett hån mot ditt eget parti. Jag kandiderar till samma landsting som du och för samma parti, vi är inte några få som vill ha enbart offentlig regi i vården. Den utvecklingen som skett i vården är skrämmande och LO:s medlemmar har varit tydliga med att de vill att vården ska ägas och drifas av det offentliga. Vårt kära ungdomsförbund SSU tog på förbundskongressen i somras beslutet att verka för ett förbud mot all privat vård. Men du kanske tycker att landstingskandidater för Socialdemokraterna, LO-medlemmar och SSU är obskyra kommunister?

Offentlig intern debatt är kanske inte den effektivaste metoden att vinna val på men ibland så måste man markera. Hoppas jag hamnar i någon spännande debatt med Ilija på distriktskongressen nu i helgen, det gick hett till föra året för dem som minns eller hört.


Vi vill inte bara byta regering - vi vill byta politik!


Kommentarer
Postat av: Sven-Olof Järn

Jag håller med dig fullständigt i ditt inlägg och hoppas verkligen att debatten blir givande och klarläggande om tankar och ideér på distriktkongressen.

Det som också skrämmer mig är när moderata politiker hyllar en socialdemokratisk företrädare och tycker det ska bli bra att samarbeta med personen. Detta appropå att finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (m) välkomnar utspelen från S-märkte Ilija Batljan

"– Av vad jag har hört så här långt kanske Ilija Batljan får det svårare inom det egna partiet och med vänstern och miljöpartiet än med oss borgerliga."Kanske lite kraftigt att i det här läget kalla Ilija Batljan för Quisling men man kanske säga ling....

2010-04-16 @ 13:42:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0