An(s)varsfullt från S

"Stolt men inte nöjd" tänkte jag först sätta som rubrik till detta inlägg där jag tänkte hylla den vårbudget som Socialdemokraterna presenterade igår. Men även om jag inser att de satsningar som föreslås inte skulle leda till ett färdigbyggt folkhem så är jag med tanke på situationen i världen ändå nöjd med att Socialdemokraterna lyckats forma ett sådant ansvarsfullt alternativ som det som presenterades igår.

Ett andra omfattande kunskapslyft liknande det som genomfördes på 1990-talet har Sverige skrikit länge nog efter och aldrig har situationen varit mer läglig än nu att realisera just detta, nu när köerna på arbetsförmedlingarna i landet bara växer. Det är samtidigt sorgligt att se att de borgerliga inte tar tillvara på den vilja som finns bland svenskarna att vidareutbilda sig och höja kunskapsnivån i riket.

Framför allt har vi visat det svenska folket att vår paradgren fortfarande är jobben. Vi sätter alltid jobben först och vi tänker inte förlora ytterligare ett val på att högern slår oss på fingrarna i den disciplinen. 100 000 nya jobb och stora satsningar på den gröna sektorn måste ha varit det som fick mig vakna till Internationalen imorse. det är faktiskt sant, jag drömde att jag sjöng Internationalen och fortsatte sjunga hela vägen ut i duschen efter att jag vaknat... Skadad? Antagligen! Men samtidigt väldigt stolt och nöjd över att vara socialdemokrat!

Kampanj i tokstaden

Förutom alla givande diskussioner med Södertäljes medborgare är det en omöjlighet att inte träffa på några riktiga original när man rör sig bland allmänheten. Men det kan också vara det som ger den lilla extra kryddan i vardagen, från mitt jobb i en Teliabutik har jag flera gånger haft lusten att blogga om underliga kunder men hindrats av ett undertecknat kontrakt gällande tystnadsplikt och lojalitet. Därför har Socialdemokraternas vårkampanj kommit som en skänk från ovan, äntligen får jag dela med mig av min betraktelser i tokstaden! Vad sägs om följande exempel;

Arg och stressad pendeltågsresenär (Asp): Varför står du här?
Jag: Jag kommer från Socialdemokraterna och står här för att informera om europaparlamentsvalet 7 juni.
Asp: Ni socialdemokrater borde skämmas för vad ni gör med Sverige!
Jag: Men det är inte vi som styr.
Asp: Det är alltid ni som styr!

Mannen stormade iväg och kvar stod jag och önskade att det faktiskt hade varit så att vi alltid styrde. Bara dagen innan hade jag i Hovsjö möts av en annan filur när jag dörrknackade:

Jag: Hej, vi kommer från Socialdemokraterna och här för att informera om europaparlamentsvalet 7 juni.
Man i blåställ (Mib): Men jag är nazist, SIEG HAIL! *gör hitlerhälsning*
Jag: Trevligt för dig men då tror jag att du verkligen behöver läsa de här broschyrerna. *räcker fram kampanjmaterial*
Mib: Näe, jag bara skojade, jag är inte nazist.
Jag: Jaha? Jag ser att du är byggnadsarbete, då förstår du verkligen vikten av svenska kollektivavtal på svensk arbetsmarknad...
Mib: *snyftar* Jag är litauer.
Jag:  Då måste det kännas ännu viktigare att du får den lön du har rätt till när du arbetar på svensk arbetsmarknad.
Mib: Jag vill bara få mat på bordet... Näe, skojade igen. Jag har alltid röstat på socialdemokraterna och kommer fortsätta att göra det, men nu måste jag iväg, tjingaling!

Mannen gick från "sieg hail" till "tjingaling" lite väl fort för min smak men nog gav han lite extra krydda till kampanjen. Fler exempel utlovas om tokstaden fortsätter att visa sig från sin bästa sida. Vi ses i kampen!

Rapport från Hovsjö

Snart drar Valrörelsen inför europaparlamentsvalet igång ordentligt men redan igår tjuvstartade vi lite i Södertälje med dörrknackning i Hovsjö. Det var skönt att känna hur vi hade vinden i ryggen samt hur vi blev väl mottagna av alla som öppnade sina dörrar för oss och våra idéer om ett rött Europa. Alla utom två aktiva anarkister tänkte rösta rött 7 juni, de i sin tur lyckoönskade oss däremot i vår kamp.

En klar majoritet förklarade att de alltid röstar på Socialdemokraterna och att de flesta i området gör detsamma. När vi förklarade att procenttalet av de som röstar i europaparlamentsvalet är lågt i områden där socialdemokraterna har sitt största stöd, medan valdeltagandet är högre bland invånarna i moderatdominerade kommuner, då fick vi många nya ambassadörer som lovade att påminna sina vänner och släktingar om att rösta. För oavsett vad man röstar på är det viktigt att vi får iväg alla vi känner till vallokalerna 7 juni, det kommer socialdemokratin tjäna på!

Imorgon återfinns jag vid pendeltågen i Södertälje centrum mellan 07:00 och 08:30 för att guida alla som vill till just sin socialdemokratiska kandidat i europaparlamentsvalet och för att disslutera utstationeringsdirektiven och den oerhörda vikten av att svenska fackförbund har rätt att kräva sina kollektivavtal på den svenska arbetsmarknaden. Kom gärna förbi och hälsa.P.S. Glöm inte att rösta 7 juni!


Vårkampanj

Det är vår och varmt, vad mer kan man önska sig? Säkra vårtecken har visat sig här i Stockholms län, SEKO förhandlar om löneförhöjningar, partidistriktet har haft distriktskongress och nästa vecka drar vårkampanjen igång i Södertälje. Diskussioner med medborgare, tusentals flygblad att dela ut och väljare att vinna är vad som väntar. Hittade några bilder från höstkampanjen som peppade mig för tidiga morgonar i bländande solsken... Att dömma av mina trötta ögon är nog inte klockan många minuter över sex när denna bild togs;Det har inte hänt mycket sedan sist, jag har varit på en utbildning för volontärer inför valrörelsen till europaparlamentsvalet arrangerad av LO-distriktet, vi ska se till att folk vet att en röst på Socialdemokraterna är en röst för den svenska modell. Nu i helgen var jag på Stockholms läns distriktskongress och såg med glädjande ögon på hur en motion om krav på kollektivavtal vid offentliga upphandlingar samt  en motion om förstärkningar av turordningsreglerna i LAS bifalldes, för att bara nämna några av de proggresiva beslut som fattades.

Om bara någon vecka är det första maj och jag längtar mycket efter att få gå rak i ryggen under röda fanor och sjunga Internationalen. Fram till dess kanske vi ses på politikertorget, jag kanske knackar på där ni bor eller om ni är riktigt pigga pendeltågsresenärer kanske vi ses när ni är på väg till jobbet eller skolan. Hur som helst; vi ses i kampen!Jag har ingen internetuppkoppling hemma sedan första april, därav de få uppdateringarna.

RSS 2.0